شما می توانید تا اواخر سال ۲۰۲۴ نام خودتان را به ماه بفرستید. آژانس فضایی ناسا از مردم دعوت کرده است تا نام خود را روی ماه نورد VIPER که قرار است در اواخر سال ۲۰۲۴ با موشک فالکون هوی متعلق به شرکت اسپیس ایکس به فضا پرتاب شود، بفرستند.

وایپر

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از اسپیس: این ماه نورد قرار است به دنبال یخ آب و سایر منابع در نزدیکی قطب جنوبی باشد. قطب جنوبی ماه همان منطقه عمومی است که ناسا قصد دارد یک یا چند پایگاه خدمه را از طریق برنامه آرتمیس در آنجا ایجاد کند.

نیکولا فاکس، معاون اجرایی ناسا در این باره گفت: در ماموریت وایپر ما قصد داریم قسمت هایی از سطح ماه را مطالعه و کاوش کنیم که هیچ کس قبلاً به آنجا نرفته است. با کمپین فرستادن نام افراد به ماه، در واقع ما از جهان دعوت می کنیم بخشی از این سفر پرخطر و در عین حال پر ارزش باشد.

فاکس اضافه کرد: «فقط فکر کنید: نام‌های مختلف هنگام حرکت وایپر در سطح ناهموار قطب جنوبی ماه و جمع‌آوری داده‌های ارزشمندی که به ما در درک بهتر تاریخ ماه و محیطی که قصد داریم فضانوردان آرتمیس را به آنجا بفرستیم، در حال حرکت باشد،‌ اتفاق جذابی است.» افراد می توانند به سادگی نام خود را روی این فرودگر ماه قرار دهند، کافی است به سایت ناسا بروند و دستورالعمل ها را دنبال کنید. برای انجام این کار تا ۱۵ مارس (۲۵ اسفند) فرصت هست.

وایپر بخشی از برنامه خدمات باربری تجاری ماه (CLPS) ناسا است که هدف آن ارسال ابزار این آژانس و سایر تجهیزات به ماه با فرودگرهای روباتیک خصوصی است. CLPS برای کمک به هموار کردن راه برای فضانوردان آرتمیس طراحی شده است که قرار است برای اولین بار اواخر سال ۲۰۲۵ یا ۲۰۲۶ در نزدیکی قطب جنوبی ماه فرود بیاید.

فرودگر روباتیکی که در پرواز VIPER شرکت دارد، گریفین Griffin نام دارد که توسط شرکت آستروباتیک ساخته شده است. گریفین البته هنوز تجربه خروج از زمین را ندارد و پروژه وایپر اولین ماموریت برای این فرودگر خصوصی خواهد بود. یکی دیگر از فضاپیماهای شرکت آستروباتیک نیز در شرف اولین حضور خود در فضاست.

بیشتر بخوانید:

فرودگر پرگرین این شرکت که کوچکتر از گریفین است، قرار است در تاریخ ۸ ژانویه در اولین مأموریت موشک ولکان سنتور از زمین بلند شود. پرگرین ابزارهای علمی مختلفی را برای ناسا و سایر آژانس های فضایی به همراه تعدادی محموله خصوصی حمل می کند. از جمله کپسول های یادبود حاوی سرامین ها و DNA انسان.

کد خبر 822158

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha